Part 20: Construction of the Centre for Computing and Engineering

Masonry finished

May 10, 2004, 12:44pm
Interesting blue sheen to the windows-- some sort of polarizer.

May 10, 2004, 8:00pm
The bricks begin to be laid on the steel frame at the south side.

May 10, 2004, 8:00pm
The elevator doors at the main entrance (a few bricks shy of a wall).

May 11, 2004, 12:44pm
Installation of the gantry. Those metal bars
installed on the wall are for aesthetic gaps that follow
the lines of the windows on the east-side.

May 13, 2004, 2:00pm
Packing begins: the boxer (and 200 boxes).

May 12, 2004, 12:40pm
Outside masonry is half-way completed.

May 17, 2004, 12:40pm
A close-up of a glass pane.

May 19, 2004, 12:40pm
Outside masonry completed (except for the bottom bit).

May 19, 2004, 12:44pm
Installation of the flashing and siding on the north-west side.

May 24, 2004, 12:44pm
Gantry is removed. Lovely water-stains on the masonry along the top.

May 25, 2004, 12:45pm
Finishing work being performed at the entrance.

May 25, 2004, 8:05pm
The loading dock on the south-east side along Dalhousie. Masonry still needs
finishing along the bottom (note visible insulation and vapour-barrier).
The window-lines along the east side continue along the masonry (a nice touch).

May 25, 2004, 8:00pm
Looking south at the beautiful clouds reflected on the glass. The places with
missing panes are portals for transferring equipment to/from
the street using cranes mounted on flatbeds.

May 29, 2004, 12:44pm
Scaffolding for installation
of the lower portion masonry
at the south end.

May 29, 2004, 12:46pm
Sealant and waterproofing
for the outside of the sidewalk along Church.

Photography and Commentary: Luis Fernandes.

Camera details: 3.2 megapixel Canon S30 SureShot with 3X optical zoom; Av F2.8 - 8.0; Tv 1/1500 - 15 sec; ISO 50 - 800; manual or automatic focus and light-metering capable.

Other Notes: Original photos have a resolution of 1600x1200 pixels. Panoramas are created using Adobe Photoshop to “stitch-together” 2 or more images and optionally touched-up to fill blank spaces.